TERMENI SI CONDITII GENERALE

1. Informații generale

Vînzătorul Shooos s.r.o., cu adresa în Nábr. L. Svobodu 44, 81102 Bratislava, înregistrat în Registrul Comerțului în Okresného súdu Bratislava I, Oddiel : Sro , Vložka číslo : 4409/B, IČO: 31342965, IČ DPH: SK2020801101, tel. +421911600599, e-mail: [email protected] (denumit în continuare vânzător).

Cumpărătorul este orice persoană fizică sau persoană juridică, care contacteaza vanzatorul pe orice cale,cu intentia de a cumpara bunurile oferite de vanzator, chiar și în cazul in care bunurile nu se află in acel moment în stoc.

2. Comenzi

Cumpărătorul poate comanda bunuri prin coșul de cumpărături pe site-urile vânzătorului.

Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul se obligă să accepte bunurile comandate și plătite la prețul afișat pe site.

Toate comenziile confirmate sunt obligatorii!

Vânzătorul se angajează să livreze marfa în tipul si cantitatea corectă, la prețul afișat pe site în conformitate cu comada.

cumparatorul nu mai poate anula o comanda dupa ce a primit confirmarea acesteia prin email. Daca nu mai doreste comanda, si aceasta este deja in curs de procesare, tot ce mai poate face este sa refuze coletul la livrare. In cazul in care a platit deja comanda, vanzatorul se obliga sa ii returneze intreaga suma.

Vânzătorul are dreptul de a anula comanda în cazul în care nu este posibil să asigure bunurile comandate. În acest caz cumpărătorului i se returnează integral suma platită, sau, cu acordul cumpărătorului, i se pot oferi produse înlocuitoare.

De asemenea, vânzătorul are dreptul de a anula comanda, în cazul în care acesta este în imposibilitatea de a contacta cumpărătorul ( datele de contact ale cumparatorului sunt insuficiente sau incorecte, etc ).

3. Prețuri

Vânzătorul este un plătitor de TVA.

Prețul produselor afișat pe site este în lei (TVA inclus) și nu include taxa de transport, pe care cumpărătorul o va plăti la momentul livrării produselor, sau la momentul efectuării comenzii.Prețul actual al produselor este vizibil mereu în momentul efectuării comenzii.

4. Plata produselor

Cumpărătorul poate alege una dintre următoarele modalităti de plată:

  • a) plata prin ramburs: plata produsului și a transportului în numerar (lei) la livrare agentului GLS

  • b) prin card în momentul efectuării comenzii pe site

  • c) prin PayPal în momentul efectuării comenzii pe site

Documentul fiscal ( factura) se va trimite cumpărătorului odata cu livrarea produselor.

5. Livrarea de bunuri

Termenul de livrare, în cele mai multe cazuri este de 3-4 zile lucrătoare, dar se poate prelungi, printr-un acord cu cumpărătorul, și la 7-14 zile. Cumpărătorul va fi informat prin email referitor la data livrări. În cazul prelungirii termenului de livrare, peste data confirmată prin email, cumpărătorul are dreptul de a anula comanda.

Mărfurile vor fi expediate imediat după confirmarea comenzii și îndeplinirea tuturor condițiilor de expediere.

Vânzătorul asigură transportul produselor prin servicile de curierat. Locul livrării este cel stabilit de cumpărător în momentul efectuării comenzii. Mărfurile sunt ambalate și asigurate în mod corespunzător. Cumpărătorul este obligat sa verifice integritatea produselor în momentul livrării. Produsele livrate vor fi însoțite de factura corespunzătoare.

Vânzătorul este răspunzător pentru bunurile până la preluarea acesteia de către cumpărător.

Primirea bunurilor se confirmă în scris de către cumpărător, în momentul livrării. Vânzătorul nu poartă nici o responsabilitate pentru marfurile nelivrate la timp din vina curierului. Eventualele daune aduse produselor pe durata transportului intră în responsabilitatea curierului. În astfel de cazuri, livrarea noilor bunuri către cumpărător se va face după plata daunelor de către curier.

În cazul în care cumpărătorul comandă mai multe produse și vânzătorul nu are toate produsele pe stoc pentru livrare, livrarea se poate face în doua tranșe, cumpărătorul plătind doar o livrare.

6. Condiții de returnare

Cumpărătorul are dreptul de a returna produsele, fără invocarea vreunui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare din momentul primirii bunurilor.

Produsele returnate trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
a) nedeteriorat,
b) în ambalajul original,cu etichetele intacte, fără urme de uzură,
c) inclusiv documentul care atestă achiziționarea(factura).

În cazul în care cumpărătorul se decide să returneze produsele, acesta trebuie să:
a) contacteze vânzătorul solicitând anularea comenzii, furnizăndu-i acestuia numărul comenzii și numărul de cont (al cumpăratorului) pentru rambursare.
b) împachetează cutia originală în altă cutie sau ambalaj astfel încât să se evite lipirea de stickere sau scrierea pe cutia originală, trimite bunurile la adresa vânzătorului și păstrează dovada expedierii (vânzătorul nu va fi răspunzător pentru pierderea sau deteriorarea bunurilor în timpul transportului), c) plătească taxele aferente transportului de retur (transport,asigurare, etc).

Vânzătorul este obligat să accepte bunurile înapoi,iar după ce a primit mărfurile returnate,se obligă să returneze cumpărătorului în termen de 15 zile lucrătoare prețul integral al produselor.

În cazul nerespectării vreunuia din punctele de mai sus, vânzătorul are dreptul de a nu accepta returnarea bunurilor, acestea trimițându-se înapoi cumpărătorului, pe cheltuiala cumpărătorului.

7. Garanții și reclamații

Rezolvarea reclamaților este reglementată de condițiile de garanție, Codul comercial și dispozițiile relevante ale Codului civil și a reglementărilor speciale.

Perioada de garanție pentru toate bunurile oferite în magazinul on-line de vânzare de 24 de luni.

Garanția poate fi pusă în funcțiune doar pe baza facturii de cumpărare a bunului respectiv.

Garanția nu acoperă uzura efectuată prin utilizarea bunului, sau daunele aduse în timpul transportului.

Orice defect din fabricație, constatat la momentul primirii produselor, se va anunța prin e-mail sau telefon, în termen de 48 de ore de la primirea produselor, de către cumpărător vânzătorului. Produsele, împreună cu o copie a facturii și plăngerea scrisă, se vor trimite înapoi vânzătorului.

Toate plângerile în legătură cu eventualele defecte din fabricație a produselor se pot rezolva și online conform reglementărilor Comisiei Europeane, consumatorul putând să își exercite acest drept prin intermediul platformei europene http://ec.europa.eu/consumers/odr/index_en.htm.

Utilizarea de soluționare alternativă a litigiilor economisește timp și bani, deoarece reclamația va fi procesată în termen de 90 de zile și fără cheltuieli financiare semnificative.

8.

Toate datele cu caracter personal furnizate de către clienți, în momentul comandării produselor sau înregistrarea prin intermediul magazinului online, sunt colectate, prelucrate și depozitate de www.shooos.ro în conformitate cu legea.

Shooos s.r.o. este operator de date personale înregistrat la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu numărul declarației de confidențialitate 122/2013 Z.z.

Prin trimiterea de comenzi, respectiv contractul de cumpărare clientul , în conformitate cu legea. nr. 122/2013 Z.z. , da aprobarea Vânzătorului pentru prelucrarea, colectarea și păstrarea datelor cu caracter personal în scopul contractului de cumpărare, formularele de comandă și legate de comunicațiile cu clienții, dar, de asemenea, și pentru executarea cu succes a comenzii în vederea îndeplinirii contractului și păstrarea registrelor relevante (de exemplu. tratarea plângerilor, contabilitate și etc), până la o declarație scrisă de dezacord cu acest tratament. Datele cu caracter personal prelucrate în domeniul de aplicare sunt următoarele: numele, adresa, telefon, e-mail.

Clientul are dreptul de acces la datele lui cu caracter personal, dreptul de rectificare, inclusiv alte drepturi legale cu privire la aceste date.

Vânzătorul nu publică și dezvăluie datele personale ale clientului către nici o altă persoană, cu excepția societăților care asigură transportul mărfurilor carora le sunt transmise datele cu caracter personal al clienților în scopul livrării de bunuri.

Clientul are în conformitate cu legea. nr. 122/2013 Z.z. în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, următoarele drepturi:

Clientul are dreptul, prin cerere scrisă să solicite vânzătorului:

a) să i se prelucreze sau nu datele cu caracter personal
b) informații inteligibile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal
c) informații exacte cu privire la sursa de la care a primit prelucrarea datelor sale personale,

d) o listă inteligibilă a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării,

e) corectarea sau distrugerea datelor lor incorecte, incomplete sau expirate cu caracter personal care fac obiectul prelucrării,

f) distrugerea datelor sale personale când scopul prelucrării este încheiat,
h) blocarea datelor cu caracter personal ca urmare a retragerii consimțământului.

Clientul are dreptul de a trimite cerere scrisă vânzătorului, pentru a se opune

a) prelucrarii datelor sale personale, ceea ce implică faptul că acestea sunt sau vor fi prelucrate în scopuri de marketing direct, fără consimțământul său, și poate să ceară distrugerea lor,

b) utilizarea datelor cu caracter personal conținute în § alin.10 punctul 3 .

c) marketingului direct în sistemul poștal.

9.

Magazinul online este supus supravegherii oferită de către Inspectoratul slovac de Comerț, căsuța poștală 29, Prievozská 32, 827 99 Bratislava.

Acești termeni și condiții, precum și toate contractele de achiziție încheiate pe baza acestora sunt reglementate de legile în vigoare în Republica Slovacă.


© SHOOOS